Rendszám felismerés egyedi fejlesztések

dátum

Rendszámfelismerő rendszerek használata egyedi fejlesztésekkel kombinálva. Sorompó / kapu vezérlés, parkoló management funkciók.

HIKVISION iDS-2CD7A26G0/P-IZHS(2.8-12mm)

Napjaink rendszám felismerő kameráinak algoritmusa már kellően kiforrott ahhoz, hogy nagy pontossággal tudják felismerni a rendszámokat. A kamera megfelelő beállítása nagyon fontos lehet, hogy ne csak az ideális körülmények között tudjon megfelel pontossággal olvasni. Fontos lehet, hogy élesebb szögből, távolabbról, éjjel és különböző országok formátumát is megfelelő módon kezeljen. Az alábbi képen látható, hogy a jármű viszonylag távol volt és a képtartományra vetítve a rendszámtábla mérete elég kicsinek mondható. Mégis elegendő egy 2 MegaPixcel IP kamera ahhoz, hogy az olvasás 97%-os pontosságú legyen. A rendszám mint adat és mint képtöredék is feldolgozásra kerül, emellett a jármű színe és típusa felismerésére is képes a szoftver. Az alábbi képen látható fehér színű, SUV rendszáma és érzékelés időpontja került rögzítésre.

A kamerán belül microSD kártyára lehetőség van black list / white list vezetésére is, mellyel pl egy kapu / sorompó vezérlése is megoldható. Jelenlegi fejlesztésünk arra hivatott, hogy egy létesítmény üzemeltető mobil alkalmazás fejlesztését támogassuk. Egy privát parkolóba érkező járműveket szűrni szeretnénk az alapján, hogy ki mikor érkezett és mennyi ideje van a területen, vagyis a rövid idejű tartózkodás engedélyezett, de a napi parkolás csak egy kisebb kör számára megengedett.

Az alkalmazás komoly segítséget jelent az őrszolgálat munkájában, illetve a későbbi riportáláshoz is megfelelő adatokat szolgáltat. Az adatok precíz feldolgozása, humár erőforrás csökkentését, az elvégzett feladat precízebb dokumentálását teszi lehetővé. Illetve a meglévő adatok alapján statisztikák készíthetők és új igények kiszolgálására is továbbfejleszthető.

További
bejegyzések